PCR metódy

PCR (Polymerase Chain Reaction) metódy na rýchlu a účinnú detekciu patogénov a podmienečných patogénov kontaminujúcich potraviny, vodu a prostredie potravinárskych prevádzok.

Tieto metódy umožňujú potvrdenie prítomnosti DNA (Deoxyribonucleic Acid) produktov mikroorganizmov do 24 hodín od prevzatia vzorky v laboratóriu.

Takto získané výsledky umožňujú všetkým, ktorí sa podieľajú na výrobe potravín, od farmy až po stôl konzumenta:

  • prijať bezpečnostné opatrenia, aby zabránili ochoreniu spôsobenému konzumáciou ich potravín
  • rýchly screening na vstupné suroviny
  • operatívne riadiť expedíciu
  • potvrdiť zdravotnú nezávadnosť potravinárskych produktov (prítomnosť patogénov a podmienečných patogénov)

Akreditované PCR metódy:

  • Prítomnosť baktérií rodu Salmonella
  • Prítomnosť Listeria monocytogenes